20161101_160057 1280×720
Picture4
Picture8
Picture6
IMG_20170607_125929 1330×400
Picture1 1361×764
PlayPause
Shadow
Project:Cafe ‘Tanjung Kuako’
Activiteit :onderzoek & support micro-onderneming
Doel :inzicht verkrijgen in potentie + vraag lokaal toerisme, leveranciers, wetgeving, start-up support
Product/dienst :f&b, karaoke, muziekpodium, accomodatieverhuur, rental water-recreatie toebehoren
Locatie :Tanjung Kuako-Amahai, Seram-Maluku Tengah
Status :sep 2016- mrt 2017; afgerond

Beachhead ondersteunt Bobi om een horecagelegenheid te starten in de regio Masohi-Amahai op het eiland Seram. Hij heeft groen licht gekregen van de regionale Dienst Toerisme in Masohi om een strandtent te openen. Locatie: op de kaap van Tanjung Kuako aan de baai van Amahai. De overheid beheert dit vervallen recreatiegebied aan een strand met prachtige koraalriffen. De regio is heeft nog weinig te bieden aan familierecreatie behalve enkele eenvoudige eetstandjes met lokale snacks.

Door middel van muziek & eten waagt Bobi de kans het recreatiegebied wat meer tot leven te brengen. Muziek maken en zingen zit ingebakken in de Molukse cultuur. Het is een belangrijke vorm van entertainment en onderdeel van het alledaagse leven. Samen met zijn broertje Gersi, zanger van beroep, wil hij daarnaast lokaal talent een podium bieden door het organiseren van muzikale evenementen.

De horeca gelegenheid zal verder worden gebruikt als accomodatieverhuur. Bobi ziet potentie en verteld daar enthousiast over. Naast bruiloften, familiefeestjes en pick-nicks van verschillende kerkgemeenschappen, is het met name de regionale overheid uit Masohi (inclusief leger en politie) die veel afhuurt voor seminars, trainingen en bedrijfsuitjes.

Een al reeds bestaand houten open constructie moet worden gerenoveerd en aangepast. Volgens een plan met bouwtekeningen die we samen met Bobi hebben opgesteld. Verder helpen we met de opzet van de administratie en de samenwerking met de groep vrouwen die op drukkere dagen hun Molukse snacks verkopen aan het strand.

Het schoonmaken van de recreatielocatie is een punt van aandacht. Er moet een schoonmaakprogramma worden opgezet. We hebben al enkele malen met een groep van tien mensen het gebied opgeruimd. Plastic zwerfafval bij de vleet. Vuilnisbakken zijn er niet dus bezoekers laten hun afval achter op de plek waar ze hebben gezeten. Met name tijdens het weekeinde wordt het een puinhoop.

De Dienst Toerisme van de overheid beheert het gebied en zijn ook verantwoordelijk voor het groenonderhoud en afval. Gezien de dagelijkse praktijk is er nog veel winst te behalen in deze samenwerking. Over het algemeen zijn het met name de vrouwen die snacks verkopen dagelijks aan de bak met opruimen van het terrein. Dit terwijl zij huur betalen om in het gebied te mogen verkopen.

Posted in Micro-ondernemingen, Projecten, Toerisme and tagged , , .