support onderwijskosten

content herschrijven + uitbreiden _ toevoegen Rizal _ Smart Slider 3 toevoegen _ foto’s D://BHi_pictures_2016

Project :support onderwijskosten
Activiteit :ondersteuning in onderwijskosten
Doel :opleidingskansen geven aan leertalent
Locatie :Ambon, Seram
Resultaat :het kunnen volgen van de middelbareschool, technische of academische opleiding
Status : gestart oktober 2016 – ongoing

Beachhead werkt temidden van de samenleving. Een aantal ouders binnen onze projecten zijn niet draagkrachtig genoeg om hun kinderen naar een voldoende kwalitatieve school te sturen. Het verhaal van Nike en Rizal heeft ons ertoe bewogen een deel van ons budget te besteden aan het meebetalen van onderwijskosten. We ondersteunen met name kinderen met bovengemiddelde schoolresultaten. Hun talent gaat anders verloren terwijl de samenleving juist behoefte heeft aan een jonge generatie die aan de toekomst van Maluku kunnen bouwen.

Uiteraard zouden we alle kinderen willen helpen maar daar zijn we gewoonweg nog te klein voor als organisatie. Nike is 15 jaar en al 3 jaar de beste van de klas. Zij is de dochter van een alleenstaande moeder. De inkomsten voor het gezin komen van het kleine loon van haar broer. Die werkt in de airliner catering op Airport Pattimura. Gesprekken met Nike leerde ons dat haar school onvoldoende faciliteiten heeft. Doorstroming naar de bovenbouw op diezelfde school, zou betekenen dat zij weinig kans maakt op vervolg in het hoger of academisch onderwijs.

Nu krijgt Nike onderwijs op een nieuwe middelbare school die wel goed gefaciliteerd is en een kwalitatief onderwijsprogramma heeft. Dit brengt extra kosten met zich mee maar die worden door de stichting betaald.

Het verhaal van Nike

Een trotse Nike (2e van links)

In de persoonlijke situatie van Nike betekent dit het volgende:

  • jaar 1: euro 850,- incl. laptop, inschrijving, schoolgeld, boeken, OV, uniformen
  • oftewel euro 2,30 per dag
  • jaar 2 en 3: euro 350,- incl. schoolgeld, ov, boeken
  • dat is euro 0,95 per dag
  • school sluit kwalitatief aan op hoger en academisch onderwijs
  • een trotse Nike die later hopelijk voor ons gaat werken šŸ˜‰

In de kosten zijn niet meegenomen:

  • excursies
  • aanvullende cursussen zoals bijvoorbeeld Engelse taalvaardigheid
  • copieĆ«ren, printen, inbinden werkstukken
  • eten en drinken
Een trotse Nike (2e van links)
Posted in Onderwijskosten, Projecten.